Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Operační světla pro COS Nemocnice Nymburk s.r.o.
Odesílatel Michal Breda
Organizace odesílatele Nemocnice Nymburk s.r.o. [IČO: 28762886]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.09.2019 23:52:29
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel se rozhodl žádosti uchazeče nevyhovět. Ustanovení zadávací dokumentace vč. příloh zůstávají beze změny a je na uchazečích, jak se vyrovnají s případným kurzovým rizikem.

Původní zpráva

Datum 28.08.2019 15:11:14
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel uvádí, že předmětem nabídky je opční právo na dodávku dalších dvou světel, HDD kamery a 3 ramene pro monitor, a to do max. 36 měsíců pro druhé světlo a do max. 48 měsíců pro třetí světlo, kameru a rameno. Následně v kupní smlouvě v článku II. Zadavatel uvádí, že se jedná o cenu konečnou a nepřekročitelnou. Vzhledem k tomu, že účastník nabízí světla od zahraničního dodavatele, žádáme tímto zadavatele aby zohlednil skutečnost, že není v moci dodavatelů ovlivnit vývoj kurzu české koruny k zahraniční měně (EUR) a doplnil do kupní smlouvy v článku II. ustanovení:
V případě změny kurzu CZK k EUR o více než +/- 5% bude kupní cena upravená s ohledem na kurzový rozdíl. Rozhodný pro tuto změnu je kurz devizového trhu České národní banky v den uzavření smlouvy a kurz devizového trhu České národní banky v den dodání předmětu plnění.

Předem děkuji.