Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rekonstrukce chladícího agregátu Nemocnice Nymburk
Odesílatel Michal Breda
Organizace odesílatele Nemocnice Nymburk s.r.o. [IČO: 28762886]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.02.2018 08:26:14
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

S ohledem na ZZVZ §6 - zásada rovného zacházení a nediskriminace - zadavatel úmyslně neuvádí žádné výrobce ani typy zařízení.

Požadované parametry byly stanoveny jako obecné nepřekročitelné a korespondují s parametry současného zařízení a provozními potřebami budovy. Průzkumem trhu Zadavatel ověřil, že zařízení s těmito parametry je na trhu běžně dostupné.

Stanovení maximální hmotnosti vychází z hmotnosti stávajícího zařízení a ze stavebně-technického řešení budovy. Zadavatel nevylučuje, že bude akceptovat zařízení s vyšší hmotností, ale bude potom požadovat pro Uchazeči zajištění statického posudku a realizaci případných vyvolaných stavebních úprav v rámci dodávky (včetně dodržení termínů a nabídkové ceny).

Původní zpráva

Datum 05.02.2018 08:19:38
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
dovolte Vás požádat o sdělení referenčního modelu a výrobce chladicí jednotky, dle které jsou stanoveny parametry uvedené v příloze č.2 zadávací dokumentace. Uvedená kombinace všech parametrů nesplňuje ani jeden z námi poptaných světových výrobců (celkem 6 ks). S tímto jsme se setkali opravdu zcela poprvé a proto se nám to jeví nestandardně. Zejména například parametr hmotnosti Tzn., že se buď jedná o velmi unikátní zařízení, které ovšem neumožňuje rovnou soutěž při tomto typu projektu (zcela běžný) nebo právě nastala někde chyba (samozřejmě je možná i u nás).