Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Operační světla pro COS Nemocnice Nymburk s.r.o.
Odesílatel Michal Breda
Organizace odesílatele Nemocnice Nymburk s.r.o. [IČO: 28762886]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 04.09.2019 15:30:20
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel se rozhodl žádosti uchazeče vyhovět takto:
- Zadavatel připouští úpravu ceny podle vývoje kurzu CZK k EUR - kurzová doložka je zapracována do nového návrhu kupní smlouvy
- Zadavatel připouští právo dodavatele nabídnout obdobné svítidlo aktuálně vyráběné v době dodání - podmínky jsou zapracovány do nového návrhu kupní smlouvy
- Zadavatel neumožňuje dodavateli jednostranně od smlouvy odstoupit

Nový návrh Kupní smlouvy je přílohou této odpovědi.

Ing. Michal Breda


Přílohy
- ZD - Příloha 5 - Kupní smlouva rev.1.docx (38.75 KB)

Původní zpráva

Datum 03.09.2019 17:36:02
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel si vyhrazuje opční právo na pořízení dvou světel, HD kamery a třetího ramene pro monitor a to na dobu 36 resp. 48 měsíců, ale nepřipouští ani zohlednění kurzových rozdílů ani nepřipouští možnost dodavatele od povinnosti dodat druhé resp. třetí svítidlo při významné změně okolností. Ve vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 1.9. zadavatel uvádí, že je na uchazečích, jak se vyrovnají s kurzovým rizikem.
Požadavek zadavatele je nereálný. Na období 4 let dopředu není možné stanovit vývoj kurzu CZK k EUR či jiné měně. Není ani možné zaručit, že nedojde ke změně technologie a že se dnes nabízený typ svítidla bude vyrábět. Za zadavatelem stanovených podmínek není možné připravit nabídku.
Žádáme zadavatele, aby připustil úpravu ceny podle vývoje kurzu CZK k EUR a dále aby připustil právo dodavatele nabídnout obdobné svítidlo aktuálně vyráběné v době dodání nebo od smlouvy odstoupit a umožnil tak dodavatelům zodpovědně stanovit nabídkovou cenu a podat pro zadavatele výhodnou nabídku.